onsdag 31 augusti 2011

Livsviktigt!


Packningen inför resan är nästan färdig nu. Vi ska bo på ett lägenhetshotell, vilket innebär att vi har ett eget kök, vilket i sin tur innebär att man kan ta med sig saker som är svårt att leva utan! Det första och självklara är ett paket svenskt kaffe! En annan stark kandidat är Finncrispen! Men vad mer? Mycket smaskigt finns ju att köpa där, men kaffe, finncrisp och ev. mannens morgonmüsli är ju helt klart livsnödvändigheter!
Idag är det stortjejens 4:årsdag!! Barnkalas har vi ju redan haft, men ikväll kommer våra "vuxna" vänner och delar en tårta med oss! Uppvaktad och uppskattad borde alla få känna sig lite då och då! Idag är det Biancas dag! Morgonen började med paketöppning på sängen och varm choklad! Barbiedockor, filmer, pysselböcker, kläder m.m. öppnades till glädje och förtjusning. Sen bar det av till dagis där hon har bjudit på Hello Kitty-glassar till de andra barnen. Noa insåg att det inte var hans avdelning som skulle frossa idag. Han blev djupt förtvivlad och vägrade gå ifrån storasysters avdelning med mantrat "maka glass, maka glass, Nona maka glass". Självklart offrade mannen sin lunchrast för att åka med ett paket glass till Noas avdelning också. Det är kärlek det. Ikväll när vi ätit tårta m.m. kommer det stå en sprillans ny cykel (utan stödhjul) och vänta. Bianca är än så länge helt ovetandes...

tisdag 30 augusti 2011

Växter 50%!!!


I morgon, onsdag, är sista dagen Gredelin har öppet innan jag tar en veckas semester! Därför REA:r jag ut alla växter och blommor till 50%!!! Hellre att dom får förgylla era hem än att dom ska stå ensamma kvar här! Passa på att fynda till höstplanteringen!
Kram Ella

måndag 29 augusti 2011

Tider å sånt!


Här kommer viktig information för alla mina härliga kunder! Det är nämligen dags för mig att ta en veckas semester! Måndag-onsdag är Gredelin öppet som vanligt (11-18), men torsdagen den 1/9 till och med torsdag den 8/9 är Gredelin stängt! Öppnar igen fredagen den 9/9 kl.11.00! Det blir en vecka på Kreta för att ladda batterierna och fira att svärfar fyller 60 år! Sen drar vi igång med höstmyset i butiken på riktigt!!!

söndag 28 augusti 2011

Barnkalas!






Biancas högsta önskan i år var att ha ett eget barnkalas med sina egna kompisar! Tidigare år har vi dragit ihop släkt och vänner till familjen, men självklart fick vår underbara snart 4-åring bestämma inbjudningslistan själv i år! 10 glada barn blev det totalt som var med och firade Bianca! Det bjöds på marängsviss, cupcakes, cakepops, snickerskaka m.m. Allt hemmagjort förstås! En lycklig men trött tjej somnade tidigt ikväll jämte lillebror i vår säng, medan jag stod jämte och strök tvätt...

torsdag 25 augusti 2011

Fantastiska doftljus!


Jag har fått in en massa underbara doftljus! Bland annat denna storfavorit (som sålde slut på 2 dagar sist jag tog in dom)!! På bliden ser ni Pink Champagne, och den finns även i Fresh Linen. Välkomna in!

onsdag 24 augusti 2011

Ballaboll!



Vattenpölar har väl i alla tider lockat barn till plask och lek. Av någon anledning samlas gatans vatten utanför vår infart när det har regnat. irriterande för oss vuxna men väldigt glädjande för våra barn!
Ett vanligt senario på Pontongatan när vi ska gå hemifrån:
Dörren öppnas och där utanför skymtar den lilla sjön:
Noa ropar: Ballaboll! Mina ballaboll!
Jag svarar: Titta vattenpölen ja. Men nu ska vi gå till dagis och du blir blöt om du går i vattenpölen så gör INTE det! Vattenpöl aja-baja Noa!
Noa: Mmm..
Bianca: Men man blir inte blöt om man har stövlar.
Jag: Nej, men lova mig nu att ni inte hoppar i vattenpölen, så ska jag gå och hämta vagnen i förrådet.
Bianca: Jag lovar mamma!
Jag går och fixar iordning det sista, släcker lampor m.m. och när man kommer ut (bilderna talar för sig själva)...
Jag: Men Noa, du fick ju inte!
Noa: Hahaaa, ballaboll! Baja-baja, hahaa!
Bianca: Men jag gjorde inte! Jag är inte blöt! Det var bara Noa som gjorde! Inte jag!

tisdag 23 augusti 2011

Skördetid!



Trädgårdens äpplen har börjat mogna, så jag gjorde ett ryck och plockade, delade och frös in! Världens bästa uppfinning fyndades på IKEA! Den både delar och kärnar ur äpplet i ett enda move! Fantastiskt!

måndag 22 augusti 2011

Måndag igen!





Jaha, då var man tillbaka på jobbet igen då. Blommorna är vattnade och kaffebryggaren puttrar. Passar på att lägga upp lite bilder från gårdagen. Var med kidsen i Pippi-parken, och när vi kom hem blev det grillat! Passade på att testa Leilas tips om att grilla persikor till efterrätt! Mums vad gott och enkelt! Bara sockra lite innan man slänger på dom på grillen och servera med vaniljglass!

söndag 21 augusti 2011

Sarah & Björn


Igår, lördag, var vi på bröllop i Skåne! Min kusin Sarah gifte sig med sin Björn! En fin dag!

fredag 19 augusti 2011

Möten.


Ibland möter man människor som automatiskt ger av sig själva bara genom att vara! Positiv energi och glädje! Igår mötte jag en sådan tjej! Hon kom in i butiken och berättade att hon driver en blogg från sitt säte på Öland! Hon bloggar främst om bakning, eftersom hon i grunden är utbildad kock, men även om inredning och annat. Besök gärna hennes blogg för inspiration genom att klicka här!
Godsaken på fotot är hennes verk!

torsdag 18 augusti 2011

Höstplantering!



Idag fick jag in en massa fint och höstigt! Jag valde med omsorg ut det allra finaste till era (och mina egna) planteringar! Kål, ljung, plättar i luften (för utomhusbruk), silverek m.m. Bra priser dessutom! Välkomna!

måndag 15 augusti 2011

OBS! OBS! OBS!



Tisdagen den 16/8, i morgon alltså, är Gredelin stängt! Jag ska nämligen iväg och göra härliga inköp av kläder till sommarsäsongen 2012! Det påminner mig om att höstens och vinterns kläder snart rullar in i butiken! Här kommer ett litet smakprov! Mycket nöje, och välkomna till Gredelin på onsdag igen!

fredag 12 augusti 2011

Nu så!



Till alla er tålmodiga, fantastiska kunder som väntat alldeles för länge på dessa kannor och koppar: Idag kom dom!!! Välkomna!
Till alla er andra: en massa annat fint packades också upp idag!
Kramar och trevlig helg!

torsdag 11 augusti 2011

Min härliga Bianca!




I helgen gästades vi av min morfar och hans fru Bittan! Lite då och då spelar vi Canasta tillsammans, och nu var det dags igen! Men innan vi plockade fram kortlekarna grillade vi hemmagjorda hamburgare i vår trädgård. Plötsligt ställer sig Bianca upp och sjunger en egenpåhittad version av "Min lilla ponny"
(Vad du är söt min kära lilla ponny.
Vad du är söt min kära lilla häst.
Du säger ingenting min kära lilla ponny.
Men det är dig jag gillar bäst!)

Bianca sjunger:
-Vad du är söt min kära lilla mamma!
Vad du är söööt min kära lilla vän!
Du säger...eh...du säger....eh...du säger lite grann, min kära lilla mammaaa!
Men det är dig jag gillar bäst!

Jutegarn


Visst är det enkla ibland det snyggaste? Vackert jutegarn! Lika fint runt en glasburk som runt en present! 39kr/rullen!

onsdag 10 augusti 2011

Bakgården!




Jag håller öppet bakgården ett litet tag till. Idag känns det som riktiga höststormar ute, men jag har kvar förhoppningarna om att vi får skymta sommaren lite till. Hjärtligt välkomna!

tisdag 9 augusti 2011

Förbered för höstmyset!


Vi har hittat nya härliga leverantörer! Ni som besöker Gredelin ofta vet att det aldrig ser likadant ut från gång till gång! Sortimentet uppdateras och byts ständigt ut! Målet är att hela tiden ligga steget före när det gäller den stilen jag har i butiken, och att vara lite av en "trendsetter"! Något jag tror vi kommer se mer av framöver är runda former! Därför tog jag hem dessa fantastiska rostiga, runda lanternorna! Kom ihåg att jag sa det, för snart skymtar man runda lyktor i alla efterföljande butiker. (Hoppsan! Nu var jag totalt o-svensk och stack ut näsan lite!)
Kram!

måndag 8 augusti 2011

Fler Nyheter!


En massa höstnytt trillar in i butiken! På stolskanten hänger fantastiska stålhjärtan att dekorera en dörr, ett skåp eller en vägg med. 89 kr/st!

söndag 7 augusti 2011

En dag i skogen!






Idag när vi satt och åt frukost hängde tunga regnmoln på himlen. Josephs sista semesterdag och vi ville göra något mysigt tillsammans med barnen. Vi bestämde oss för att ge oss ut i skogen! På med stövlar och mjuka, goa kläder, och in i dom djupa skogarna. Eller så djupa skogarna nu blir här längs västkusten...
Det blev blåbärsplockning, hallonplockning och lingonplockning! I tre timmar var vi ute, och belöningen blev världens godaste blåbärspaj med vaniljsås när vi kom hem!

fredag 5 augusti 2011

Barnsligt gott!


Våra nyinkomna sockrade klubbor är redan en storfavorit! Finns i 5 spännande smaker! Välkomna in till Gredelin!

News!


Här kommer inspiration från butiken med våra ljuvliga höstnyheter! Dessa fantastiska muggar kommer att hamna hemma hos oss!
"Nu är jag så kär igen som jag aldrig har varit förut!"

torsdag 4 augusti 2011

Lägesrapport:

Det har rullat in massor av fantastiska nyheter i butiken den sista tiden! En hel del höstnyheter m.m. I morgon blir det till att ta med kameran till jobbet och fota lite så att ni som följer bloggen får ta del av detta!
Just nu är det ganska lugnt här på Kyrkogatan 22, så jag passar på att Facebook:a, dricka kaffe och njuta av en glassbåt!

The tall ships race.


Idag är det dags! Båtarna kommer att gå i mål i Halmstad under dagen! Gredelin har laddat med god fika! Äpplekaka med vaniljsås, våfflor med grädde och sylt, glassbåtar m.m.
(bilden är lånad från batliv.se)

tisdag 2 augusti 2011

A day off!


Igår, måndag, gassande sol och 30 grader i skuggan. Jag valde att stänga butiken för att kunna umgås med mina fina små barn och mannen. Och jag gjorde helt rätt! Vi hade en fantastisk dag tillsammans, och idag, tisdag, verkar det som att alla som ville besöka butiken igår kom idag istället! Här har varit full rulle ända sen jag slog upp dörrarna! En extra dag ledigt gjorde susen. Har ju bara haft söndagarna ledigt i sommar, och den lyckan i barnen jag möttes av när jag valde att stanna hemma igår är värt allt i världen!
(fotot: Noa i sin härliga morgonfrisyr med sina nya leksaksverktyg i högsta hugg!)