torsdag 25 november 2010

Saffranspannacotta


Har precis nattat barnen och hade tänkt baka lite nu när jag är ensam hemma. Tog fram allt jag skulle ha och diskade en kastrull, men insåg att smöret var slut, så det var bara till att plocka ihop igen. Satte mig istället för att leta lite smarriga recept, och snubblade över detta på tasteline:


Koka 5 dl grädde tillsammans med en vaniljstång oxh lägg ett gealatinblad i blöt.

Tillsätt ett ½ g saffran och 1 dl muscovadosocker i den varma grädden. Krama ur gelatinet och rör ner det i smeten tills det löst sig. Häll smeten i fina glas. Ställ in i frysen en kort stund, och förvara sedan i kyskåp tills det ska serveras. Dekorera med en skumtomte eller valfri dekoration.

4 kommentarer:

  1. Kul, detta måste jag testa! Kram!

    SvaraRadera
  2. Muskovadosocker är mer fint än tex. rårörsocker som är grövre. Det ljusbruna har en kolaaktig smak, det mörkbruna har en smak av lakritz. (Jag köpte det ljusa.)
    Sockret är lite fuktigt, så när man öppnat förpackningen, skall man förvara det i kylskåpet.
    Tack för receptet och för en trevlig fm. i Din butik!!!

    SvaraRadera
  3. Nu har vi testat Saffranspannacottan Ulf och jag. Deeeeeeeeen var smarrig den!!!

    SvaraRadera
  4. Vad roligt att den var god! =)
    Det var trevligt att träffa dig också.
    Kram!

    SvaraRadera