lördag 30 januari 2010

Pussel & Pyssel











Dagen efter magsjuka! Kunde äntligen njuta av en god frukost. Tänk så mycket baciller som släpas hem från dagis. Både jag och dottern var sängliggande igår, men det gick som tur var över på 24 timmar. Alla planer för helgen har i vilket fall som helst fått ställas in, eftersom vi inte vill smitta några andra. Tyvärr missade jag en tjejfrukost med mina underbara "vänninor" (och att se hur brun Tompa blivit efter två veckor på Puerto Rico), samt att vi inte kunde jobbat på garaget som planerat.
Istället har det blivit pussel, pulkaåkning, bakning och mys med familjen. Noa har tussat runt i sin nyfunna vän gåstolen. Han älskar den! Han kopplade direkt hur den fungerade, och Bianca tycker att det är så roligt att skjutsa runt lillebror i den!

torsdag 28 januari 2010

no 1 - Det personliga hemmet!







Överst på listan för 2010 är ändå "Det personliga hemmet". Låt dig inspireras av trender (och såna här listor), men sätt din egna prägel på det! Det finns inget tråkigare än ett rakt av kopierat hem från inredningstidningar och kataloger. All ära åt fräscha och chica stilar, men ett hem ska också fyllas av kärlek och personliga ting! Aldrig förr har väl så många olika stilar varit så inne på samma gång? Kaffe latte-tiden är sedan länge förbi (att det ser likadant ut hemma hos varje svensk: ljust, "fräscht", ek, boring...) och udda ting, ärvt blandat med sprillans nytt är superhett och intressant! Omge dig av ting du älskar - det är 2010 för mig!

no 2







Nu närmar vi oss toppen! Nummer två på listan är råa, robusta material! Detta är så vackert när man får till det på rätt sätt! Jag älskar rustika miljöer! Jag önskar att vi hade större ytor här hemma, för då skulle jag definitivt köra mer i den här stilen. Så 2010! =)

no 3











...på tio i topp för 2010 hamnar eldkorgar och eldfat!!! Ett Must Have! Så läckra att ha på uteplatsen! Den fina rostfria varianten kommer från Röshult som tillverkar ett otal olika modeller.

no 4


På fjärde plats sätter jag schyssta postlådor! Gör mer än man kan tro för intrycket av ditt hem! Själv är jag väldigt förtjust i den här amerikanska varianten!

no 5















Klassiska trädgårsdekorationer, såsom solur och vackra fågelbad känns helrätt! Trädgården är också ett rum som ska inredas!





Fågelbadet och soluret i järn kommer från Bakker, och produkterna i betong kommer från ljuvliga Garden Aquatiqa!

onsdag 27 januari 2010

no 6




Tänk att Nina Campbell alltid är så rätt! För tillfället är jag väldigt förtjust i hennes kollektion med fjärlilar (är ju annars mest känd för sina blommiga rostapeter som jag också älskar). Den blanka bakgrunden till de sobra fjärilarna är helt magnifik! Nina får en välförtjänt sjätteplats!


(Den andra tapeten

heter Emma och är från Boråstapeter. Lägger upp den bara för att visa att om man inte har möjlighet att lägga extremt mycket pengar på en tapet, så finns det billigare varianter i samma stuk.)

no 7







Mitt i listan var jag bara tvungen att lägga upp receptet på ett lyckat experiment!



Smält 100g smör i en kastrull. Häll i 2,5 dl havregryn, 1 dl vetemjöl, 1 dl socker, 1 dl kokos, 1 msk sirap och 1 tsk vaniljsocker. Blanda. Tryck ut massan på bakplåtspapper i en ugnssäkerform och grädda i 200 grader tills kakan får fin färg och yta. Servera varm till kall vaniljglass. Lade upp bilder på två serveringsvarianter.



Bianca godkände helt klart fikat! Och visst borde detta ändå få vara med på tio i topp-listan för 2010? Att umgås mycket med våra barn! Att baka, fika och pyssla tillsammans är så underbart.

no 8







Plats nummer 8 går till schyssta husnummer! Jag gillar den klassiska varianten med svart text på antikvit bakgrund, men jag tror att det kommer mer och mer av helt andra alternativ, som tex den stora siffran målad direkt på dörren (hämtad från mamamekkos blogg).

no 9


På nionde plats placerar jag den oficiella bröllopsservisen som Victoria & Daniel kommer att ha! Naturligtvis är den från svenska Rörstrand. Klassisk och söt.

Trend no 10




Tänkte göra en tio i topp-lista över heta trender 2010 (enligt mig).


Börjar på tionde plats med turkosa toner!


Läckert när man har en vit bas att överraska med en stark färg, som på bilden med kylskåpet från SMEG.

måndag 25 januari 2010

Walther & Co







Ska man älska eller hata dom? Huslyktorna från Walther & Co sprider sig som en löpeld. Kommer definitivt bli en av de mest framträdande inredningsdetaljerna 2010. Det slutar väl med att man har ett stående någonstans här hemma eftersom dom är rätt fina ändå...

Vårtrender


Det känns som att "fågelburar" är på tapeten. Jag spår att dom kommer ploppa upp både här och där. Främst som dekoration i trädgården eller på uteplatsen, men även för inomhusbruk. Ett trevligt inslag. Kan prydas antingen med stora blockljus eller blommor...

Olsson & Jensen


Love it! Dessa nyanser tilltalar mig. Något vintriga kanske nu när våren snart gör entré, men ända. Från härliga Olsson & Jensen!

fredag 22 januari 2010

Plan delayed - i dubbel bemärkelse.

J:s plan från Shanghai är försenat med ca 3 timmar - vilket innebär att våra planer för kvällen inte blir av. Tanken var god mat, titta på foton, sitta uppe sent och prata, mycket kärlek och närhet. Nu vet jag inte ens om han kommer idag. Kan hända att han fastnar över natten i Helsingfors i väntan på flyget hem.
Men jag och barnen har gjort det bästa av situationen. Varit på Hemmakväll och bunkrat upp med filmer och dryga kilot lösgodis! Dessutom är det ju På spåret ikväll. Tjohoo!
Ska passa på att ta en dusch nu, medan lilleman sover. Bye.

torsdag 21 januari 2010

Lådor







En förmiddag på stan med en god vän. En eftermiddag med nya numret av Sköna Hem, kaffe och en Marabou chokladkaka med apelsincrisp. Två gosiga barn. Kan livet bli bättre?



Hittade några fina lådor. Förvaring kan man inte få nog av!

onsdag 20 januari 2010

For my love.




Hej älskling!


Lovade ju dig att ta lite foton på barnen.


Bianca ville så gärna ha lite läppglans och skulle absolut ta på det själv. Hon försäkrade att hon inte skulle trycka på tuben och försvann iväg in till spegeln i vardagsrummet. Det var helt knäpptyst ett par minuter, sen kom hon springandes tillbaka till mig, jättstolt, och ropade kolla! Gunilla knackade i nästa ögonblick på dörren, så Bianca visade lyckligt upp sitt mästerverk för henne också! =)


Noa myser mest hela dagarna. Han har somnat runt åttatiden dom senaste kvällarna. Han är så duktig! Biancas dagiskompisar kom fram och ville klappa honom när jag hämtade henne igår. Bianca ställde sig jämte (han satt i sin bilstol) och sa markerande Det är MIN lillebror!


Vi längtar alla tre efter att du ska komma hem! Ses snart!

tisdag 19 januari 2010

Tisdag

Fina burkar från House Doctor! Mysiga att ha i köket med goda kakor i!
Tisdag idag. Sonen ska vaccineras (5månadersvaccinet) i eftermiddag. I övrigt en ganska lugn dag. Har lite småärenden att uträtta. Snön verkar börja smälta nu. Trist, men samtidigt innebär det ett steg närmare våren! Har lyckats rensa ut varenda juldetalj nu, och fått in lite härlig vårkänsla istället! Ljust och fräscht, men färgglada tulpaner! Love it!

måndag 18 januari 2010

Ny dag, nya möjligheter.


Kl. 06.03 väckte Bianca både mig och Noa. Dags att gå upp! Vi gick ner och satte på barnprogrammen, kokade gröt och tryckte på knappen på kaffebryggaren. Jag laddade nämligen den innan jag gick och la mig igår kväll. Jag är lite löjlig, men jag tycker att det känns så lyxigt att komma upp till en färdigladdad bryggare! Joseph brukar göra det innan han sticker till jobbet om morgnarna (kan man ha en bättre man?), men han är ju som sagt i Kina nu.

I eftermiddag ska jag hem till min vän Anna. Det ska bli så roligt! Var ett tag sedan vi sågs nu. Hon och hennes man har gjort iordning ett nytt rum till deras lille son, och det ska bli så kul att se resultatet! Jag är nyfiken!

På tal om barnrum så fick jag syn på denna ursöta bokhylla/dockskåp. Ett stort vill ha på den!

söndag 17 januari 2010

Söndagspyssel




Söndagspysslar lite här hemma. Målar om en stol, organiserar och ändrar i Biancas rum, har torkat golven, myser med barnen....


Joseph åkte till Shanghai i förmiddags och blir borta en vecka (i jobbet). Det blir tomt utan honom, men jag ska styra upp veckan på bästa sätt. Tar en dag i taget.


Här är ett par bilder från dotterns rum. Minns ni vimplarna jag höll på att sy innan jul? Det är dom som är med på ena bilden. Tanken är att dom ska avskärma ett mysigt krypin i ett av hörnen i rummet. Är dock inte helt klar med själva hörnet. Inspirationen tog stopp. Någon som har en bra idé?

lördag 16 januari 2010

Oliver







Sitter och kikar lite på idéer till barnens kommande rum, och snubblade in



till det danska designföretaget Oliver. De har en genomgående stil av det skandinaviska, strama, enkla snittet, vilket jag tycker är tilltalande. Just i barnrum är det så mycket annan färg och form som ska in, och då kan det vara skönt med en lugn bas.

fredag 15 januari 2010

Lisa Bengtsson




Den svenska grafiska designern Lisa bengtsson kommer med nya härliga tryck! Denna kudden är från vårkollektionen Fabric Sir Harald.


Stolarna är kända sedan tidigare eftersom dom varit med på hennes utställning. Dom kallas Tvillingstolarna och är medvetet placerade lite vända från varandra eftersom dom är sura på varandra.

torsdag 14 januari 2010

Skvaller...


Så här ser årets påskägg från Jeanne Dárc ut! Kommer ut i butik om ett par månader. Riktigt fina! Jag brukar ligga rätt lågt med påskpyntet här hemma (storsatsar i advent istället), men man kanske ska göra ett undantag i år?